-
top of page

TEXT:

IMAGES:

STING | VRIJDAG 19 JULI 2024

NL Groot nieuws! Beach Festival Nieuwpoort pakt uit met een eerste iconische headliner voor vrijdag 19 juli 2024 en wordt een driedaags festival.


TWICE entertainment en Live Nation zijn zeer verheugd om aan te kondigen dat Sting, dé iconische artiest met 17 GRAMMY Awards op zijn naam, op vrijdag 19 juli 2024 opnieuw naar België komt voor een uitzonderlijk concert op het Beach Festival in Nieuwpoort. Tickets zijn te koop vanaf 1 december om 11 uur via www.beachfestival.be.


De componist, singer-songwriter, acteur, auteur én activist is geboren in Newcastle - Engeland en verhuisde in 1977 naar London om de wereldberoemde band ‘The Police’ op te richten samen met Stewart Copeland en Andy Summers. De band bracht vijf studioalbums uit, won zes GRAMMY Awards®, twee Brit Awards en werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 2003.


Sting onderscheidt zich als een van ‘s werelds meest kenmerkende solomuzikanten, met 11 GRAMMY’s, twee Brits, een Golden Globe, een Emmy, vier Oscarnominaties, een Tony-nominatie en verkocht maar liefst 100 miljoen albums met zijn solowerk en als zanger van The Police. Naast muziek, heeft Sting ook meegespeeld in meer dan 15 films, tal van TV-shows en is hij auteur van twee boeken, waaronder de veelgeprezen New York Times bestseller ‘Broken Music’. Daarnaast blijkt zijn steeds gevestigde toewijding aan mensenrechten uit zijn actieve steun aan organisaties zoals Amnesty International en Live Aid. Samen met zijn vrouw Trudie Styler richte hij in 1989 het Rainforest Fund op. Dit project beschermt de regenwouden en de mensen die er wonen.


In 2019 lanceerde Sting het album ‘My Songs’ met hedendaagse interpretaties van zijn grootste hits. Hierop volgde onder diezelfde titel een wereldtournee en een succesvolle Las Vegas residency. Pers en publiek waren uiterst lovend en bevestigden Sting’s status als uitzonderlijk performer met een ronduit indrukwekkend repertoire. Het concert op Beach Festival Nieuwpoort op vrijdag 19 juli belooft dus een onvergetelijke avond te worden met enkel het allerbeste.


Eerder dit jaar werd Sting Fellow van de Ivors Academy, de hoogste eer voorbehouden aan zij die de kunst en de ambacht van het muziek maken opnieuw hebben vormgegeven en gedefinieerd. Ondertussen werd zijn hit ‘Every Breath You Take’ werd toegevoegd aan Spotify’s ‘Billions Club’, met meer dan 1 miljard streams op het platform. De bijbehorende videoclip haalde meer dan 1 miljard streams op YouTube. De veelgeprezen My Songs wereldtournee is momenteel aan de gang waarbij Sting zijn meest geliefde nummers brengt met een elektrisch rockensemble. Vorige zaterdag bracht zijn tournee hem nog naar een al maandenlang uitverkocht Vorst Nationaal in Brussel.


Het staat vast: op vrijdag 19 juli 2024 komt Sting het festivalterrein van Beach Festival Nieuwpoort helemaal begeesteren met zijn exclusieve concert. Mis deze schitterende ervaring niet en koop je tickets vanaf 1 december om 11 uur via www.beachfestival.be.


Als klap op de vuurpijl, is TWICE entertainment ook zeer verheugd om aan te kondigen dat het festival in 2024 uitbreidt van een tweedaags naar een driedaags festival. Dit jaar sluiten we het festival dus af op zondag 21 juli, onze Nationale Feestdag. Met deze uitbreiding wordt het aanbod op het festival verrijkt en kan er nog beter ingespeeld worden op alle mogelijke wensen van het publiek. Markeer dit - nu al - legendarisch festivalweekend alvast in je zomeragenda!


Persgerelateerde vraag? Hit us up! press@beachfestival.be.

bottom of page